Kovászos kenyerek, sütemények, finom receptek a kovász konyhából

Kovász Konyha

Kovász Konyha

Királybúza lisztes kovászos kenyér

2022. április 10. - Márkusné B. Nikoletta

 

Mennyei, pihe-puha bélzet, ropogós héj. 

 

Annyira puha hogy szinte alig lehet szeletelni � 

Recept: 2 kisebb kenyérhez 

 

  • 230g életerős kovász
  • 400g bl80 liszt
  • 500g királybúza liszt
  • 100g tk rozs liszt 
  • 700g tisztított víz 
  • 20g kezeletlen só 
A kenyér készítést mindig reggel szoktam kezdeni, az előző este megetetett kovásszal. 
Összekeverem a lisztet és a vizet és a kovászt, majd pihenni hagyom 30 -maximum 60percig. 
Ezután beledagasztom a sót. 
Az első hajtogatást nagyjából 40-50 perc után kezdem és ismétlem meg nagyjából 3x. 
Ezek után a tésztát ketté osztom, feszes cipóra formázom, majd letakarva újabb pihentetés következik :) 
Végső formázás után, rizslisztes szakajtóba helyezem őket és a hűtő legkevésbé hideg polcára helyezem őket egész éjszakára. 
Másnap reggel forró vasedényben sütöm, és a reggeli vajaskenyeret velem együtt mindenki nagyon élvezi! :) 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kovaszkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2517797443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása